Zakaj so ocene strank zelo pomembne za poročne fotografe
Aktualno Partnerji

Zakaj so ocene strank zelo pomembne za poročne fotografe

Zakaj so ocene strank zelo pomembne za poročne fotografe

Ocene strank za poročnega fotografa pomenijo zato, ker mu dajejo večjo kredibilnost. Vsekakor vsi mi lažje zaupamo osebi, ki je zanesljiva in ki se je že večkrat dobro izkazala v svojem delu. Ocena strank pa bo v primeru, da dobro delaš kot poročni fotograf pokazala ravno to. Nič ne bo potrebno napihovati in se prodajati s klišejskimi frazami.

Ocene strank bi vsak fotograf moral imeti prikazane naravnost v glavnem meniju spletne strani, ker so res zelo pomemben del njihovega oglaševanja. Takoj po tem ko se na spletni strani predstaviš bi moral vse opisano potrditi tudi z mnenji svojih strank.

Poročni pari se po poročnem fotografiranju dostikrat odločijo tudi za nosečniško fotografiranje in s časom tudi za družinsko fotografiranje. Seveda je najbolj logično, da bodo kontaktirali fotografa s katerim so bili zadovoljni. Torej če se boš na poročnem fotografiranju izkazal in če ti je tudi do vseh vrst družinske fotografije si lahko prepričan, da se boš zelo hitro začel dobivati tudi povpraševanja takšne vrste. Ne pozabi pa, da je mnenje stranke, ki te je že drugič izbrala vredno še več kot ostala.

Torej do sedaj smo ugotovili, da so menja strank pomembna, ker z njimi lahko naše stranke potrdijo naše besede. Tako si pridobimo več zaupanja od ljudi, ki nas še ne poznajo in tako nas bodo veliko lažje najeli. Seveda pa je kot vse ostalo tudi pridobivanje mnenj naših strank potrebno skrbno načrtovati. Pomembno je kdaj jih prosimo za mnenje kot tudi kako jih prosimo, da ga napišejo. O vsem tem bom govoril v naslednjih odstavkih.

Ocene-strank-za-porocnega-fotografa (2)

Kaj pomeni ocena stranke na koncu poročne galerije

Še ena dobra lokacija za objavo ocene stranke je na koncu poročne galerije. Če se postaviš v kožo svoje stranke, ki pride na tvojo spletno stran si predstavljaj kaj najprej pogleda. Verjetno iz tvoje domače strani hitro zatava v poročne galerije, na ponudbo in mogoče tudi v tvoj opis. Vsekakor pa bo najbolj pogosto stranka poskušala poiskati poročno galerijo iz poročne lokacije na kateri se bosta poročila.

Torej v začetku boš seveda stranko poskušal navdušiti s popolno poročno galerijo. Tvoj cilj je, da ko bo stranka pregledala fotografije, ki si jih objavil bo imela v mislih le še: tudi jaz si želim takšnih fotografij!

V primeru, ko se pa to nebi zgodilo lahko zgodbo lepše pripraviš tako, da že pred galerijo lepo opišeš vse kar bo fotografije prikazalo v še lepši in bolj privlačni luči. Seveda pa je zelo dobro, da sta tako začete kot tudi konec udarna. Tako pri izbiri fotografij, ki jih boš objavil v poročni galeriji kot tudi pri kasnejši postavitvi na spletno stran. Pri postavitvi pa vsekakor lahko dobiš veliko strank na svojo stran tudi tako, da na koncu objaviš še ocene strank za poročnega fotografa in si tako poleg navdušenja nad fotografijami pridobiš tudi zaupanje stranke.

Je pa večno vprašanje kako priti do dobre ocene stranke za poročnega fotografa? Na to vprašanje ti bom odgovoril v naslednjih odstavkih.

Ocene-strank-za-porocnega-fotografa (1)

Kdaj prositi za oceno stranke

Ocene strank za poročnega fotografa je najbolje dobiti takrat, ko so vaše stranke najbolj navdušene. Torej če še niste začnite sedaj razmišljati na kateri točki v sodelovanju s stranko je stranka najbolj navdušena nad vami?

Mogoče bo to že na samem fotografiranju, ker ste tako pozitivna in energijska oseba, da vaši pari vedno uživajo na fotografiranju. Če je temu tako mogoče poskusite razviti idejo kako bi lahko že takoj po fotografiranju dobili mnenje svojih strank, ki ga boste lahko kasneje objavili na spletni strani.

Mogoče bo to naslednji dan po poroki, ko bo stranka ugotovila koliko ste naredili za njo. Ali pa mogoče takrat že pošljete sladki izbor najboljših fotografij in jih s tem tako navdušite, da boste dobili pozitivno mnenje.

Nekateri pa najbolj navdušijo s celotno galerijo s katero povedo celotno zgodbo in navdušijo poročni par. Če je tako potem raje pustite par pri miru dokler ne boste imeli pripravljenih vseh fotografij za njiju. Ko pa boste izbrali vse fotografije in jih obdelali in pripravili za ogled pa mogoče namesto, da jih pošiljate po spletu, par povabite k sebi v studio in jih tukaj pokažite na velikem zaslonu in ju tako navdušite!

Torej ocene strank za poročnega fotografa poskusite pridobiti takrat, ko so vaši pari najbolj navdušeni. Tako boste dobili tudi najbolj iskrene in najboljše ocene, ki bodo pomagale vašemu poslu v prihodnosti!

Sedaj vemo zakaj so dobre ocene strank za poročnega fotografa in kdaj jih je najbolje dobiti. Zelo pomembno vprašanje pa je tudi kako priti do njih. Več o tem v spodnjem odstavku!

Ocene-strank-za-porocnega-fotografa (3)

Kako prositi za oceno stranke

Torej že vemo, da bomo ocene strank za poročnega fotografa poskušali pridobiti točno takrat ko bo stranka najbolj navdušena. Kako pa priti do te ocene?

Za to obstaja več možnosti:

  • S prijaznimi besedami

Najboljši način je vsekakor, da smo stranko s svojim delom tako navdušil, da jim ne bo težko napisati ali povedati kaj lepega o nas. V tem primeru bo čisto dosti samo preprosta prošnja.

  • S popustom

Če niste prepričani, da bo stranka rekla ja, ker sta sramežljiva ali iz katerega drugega razloga. Potem si mogoče v naprej pripravite kartice s popusti na naslednje storitve. Tako boste lahko namesto, da bi kar delili popuste vse naokoli vsaj dobili kaj v zameno. Torej boste stranki rekli: lepo bi prosil če bi lahko v zameno za ta popust na enega od naslednjih fotografiranj napisali oceno našega sodelovanja. Tako boste skoraj zanesljivo dobili pritrdilni odgovor. Pa ne samo to ampak bo verjetno v tem trenutku stranka imela še malo lepše mnenje o vas kot prej.

  • Ti meni jaz tebi

Kot vedno poudarjam morate svoje poročne pare spoznati. To vam bo pomagalo pri organiziranju fotografiranja, pri komunikaciji, v odnosu in konec koncev tudi pri tem da bi si pridobili ocene strank za poročnega fotografa. Če boste dobro poznali svoj poročni par in boste vedeli, da so tudi oni v industriji v kateri bi si tudi sami želeli lepo mnenje nekoga s katerim so sodelovali jim lahko ponudite kaj v tej smeri. Lahko se dogovorite, da boste vi za njih napisali nekaj lepih besed v zameno, da oni vam napišejo enako.

Kaj pa narediti s oceno stranke, ko jo enkrat dobimo? Kam jo objaviti in kako jo prikazati? Ali je pomembno razmišljati tudi o tem? V naslednjem odstavku vam odgovorim tudi na ta vprašanja!

Ocene-strank-za-porocnega-fotografa (4)

Ali je pomembno kako je prikazana ocena stranke

Tukaj pa ni kaj preveč za komplicirati kot odgovoriti z: DA. Zelo je pomembno kako prikazati ocene strank za poročnega fotografa. Mi smo vizualni umetniki in moramo vso vsebino, ki jo prikažemo na svojih medijih pravilno oblikovati. Vsekakor lahko razmišljamo o tem ali bodo ocene napisane na roko in bodo fotografirane ali bodo le ročno objavljene na stran?

Če bodo ročno napisane in objavljene na stran potem nam ne ostane več veliko vprašanj kot pa le to, da jih postavimo na pravo mesto. Torej tja kjer bo gledalec že navdušen nad našo predstavitvijo in našim delom ne bo pa še čisto odločen. Tam nam bo takšna ocena najbolj pomagala obiskovalca strani spremeniti v stranko!

Če pa bodo to mnenja, ki vam jih bodo stranke pošiljale po mailu ali kakor koli drugače digitalno potem jih tudi objavite v enakem stilu kot je oblikovana vaša stran. Bodite pa pozorni na to, da tukaj res ni potrebno, da je vse vizualno tako popolno, da več ne izgleda resnično. Če bo vse izgledalo preveč popolno da bi bilo res si bodo to vaše potencialne stranke tudi mislile in ne bodo postale vaše stranke.