Zakaj pisati blog za spletno trgovino?
Aktualno

Zakaj pisati blog za spletno trgovino?

V naslednjem članku vam bomo opisali, zakaj pisati blog za spletno trgovino in kakšne koristi vam lahko prinese bloganje.

Postavljanje spletne trgovine ste verjetno zaupali strokovnjakom, ki se s tem pač ukvarjajo. Verjetno ste dobili lepo oblikovano spletno stran, postavljene menije in optimizirane kategorije.Zakaj pisati blog za spletno trgovino

Pa še nekaj slikc, dodali ste vse artikle, ki jih boste prodajali, jih podrobno opisali in jih predstavili še s kakšnim filmčkom. Vse lepo in tako kot mora biti!

A glej ga zlomka, vseeno niste še nič prodali! Počakate še mesec dni, pa še kar nič! Kaj delate narobe?

Tehnično je verjetno vse narejeno pravilno, a vašo spletno trgovino ste pozabili promovirati! To lahko naredite na več načinov.

Objavite lahko plačane oglase na Googlu ali na Facebooku, na obeh pa se lahko potrudite tudi brez plačila! To pa pomeni pisanje bloga!

Več: Učinkovito oglaševanje z blogom

Zakaj je tako pomembno, da v spletni trgovini objavljamo tudi blog zapise?

Ko ste postavljali spletno trgovino, ste si verjetno predstavljali, da za upravljanje spletne trgovine potrebujete močno računalniško podporo, pisca za pisanje besedil in blogov in še koga ki vam bo uredil oglase na Googlu.

Resnica je čisto drugačna! Nikar se ne ustrašite spleta in konkurenčnih spletnih trgovin. Res jih je veliko, a veliko jih tudi dnevno zgineva iz radarja Googla in kupcev.

V blogu lahko s svojimi besedami opišete prednosti izdelkov, ki jih prodajate!

Pogumno se lotite promocije svojih izdelkov, na čisto svoj način! Spoznajte se z wordpressom, ki je resnično enostaven za uporabo. S svojimi besedami opišite izdelke, ki jih prodajate.

V blogu lahko kupcem na preprost način opišete, zakaj je vaš izdelek resnično dober in kaj točno bodo pridobili z nakupom. (A) (B)

Nobena, še tako draga reklama, ne more na bolj pošten in direkten način nagovoriti kupce, kot vaše mnenje.

Samo vi točno veste, kaj prodajate, kakšne kvalitete so vaši izdelki in kakšne koristi prinašate. Predvsem pa pazite, da ne boste posnemali blogerjev, ki ne pišejo za to, da bi kaj prodali! Bodite izvirni in pošteni, samo tako bo vaša beseda prišla do kupcev in se jih dotaknila! (C) (D)

Zato pogumno na delo in pričnite pisati svoj blog. Kako se lotiti pisanja bloga, kako pogosto objavljati članke in tudi kako se tehnično lotiti wordpressa, si bolj podrobno preberite v članku Prodaja preko spleta za začetnike.

Oznake besed: Zakaj pisati blog za spletno trgovino?