Partnerji

5 najočitnejših prednosti vgradne omare v mansardi

Vsi, ki se zanimate za postavitev vgradne omare v mansardi, si lahko spodaj preberete, vse kar je ključnega za to, da boste izbrali pravo omaro, da boste v mansardi maksimalno izkoristili prostor in, da boste hkrati prišli do cenovno res ugodne rešitve za vašo garderobo.

vgradne omare v mansardi

V mansardah se ponavadi nahajajo spalnice, otroške sobe in zasebne družinske kopalnice, v kolikor pa je v mansardi ločeno, etažno stanovanje, pa mansarda pokriva tudi kuhinjo, hodnik, dnevno sobo in vse ostale prostore, ki jih pač neko gospodinjstvo, potrebuje.

Ureditev mansarde z vsem pohištvom (mizami, stoli, posteljo,…)

Seveda se tisti, ki se zanimate za vgradne omare v mansardi, ponavadi ne zanimate zgolj za pohištveno ureditev za garderobo. Nemalokrat namreč povprašate po celoviti pohištveni ureditvi mansarde.

V primeru iskanja ustreznega ostalega pohištva za mansardo, je zato zraven ustreznih garderobnih omar, največ zanimanja predvsem še za pisalne mize in pisarniške stole (npr. za otroške sobe v mandardah).

Ustrezni otroški in pisarniški stoli

Pisarniške stole, primerne za otroške sobe v mansardah, opremljevali mansard, največkrat izbirate med cenovno ugodnejšimi stoli, saj otrok hitro raste in potreba po drugačnem stolu za otroka, se z rastjo otroka, tudi zelo hitro spreminja.

Med stoli v otroških mansardnih sobah, največkrat najbolj prav pridejo računalniški manjši stoli, če pa imajo odrasli urejen delovni kotiček ali pisarno v mansardi, pa preprosto posežejo po klasičnih stolih za pisarniške prostore – saj se stol seveda od tega, v katero etažo stanovanja bo umeščen, ne razlikuje.

Prej bi rekli, da, glede na to, da v mansardnih prostorih, nemalokrat gre za urejanje manjših prostorov, iščemo pohištvo za mansardo cenejše izvedbe kot dražje.

Tako kot, če kupujete katerikoli pisarniški stol za druge prostore, velja tudi pri ureditvi mansarde, da ste pri stoli predvsem pozorni, da ima pisarniški stol udobno naslonjalo, kvaliteten mehanizem za upravljanje (prilagajanje višine), da je modernega izgleda, po estetiki pa je lahko izdelan iz različnih materialov in v različnih barvah.

Pisarniški stoli, ki jih dobite kar 50% ceneje, so predstavljeni na povezavi.

Ključna dilema v mansardah je izkoristek prostora, ki se prvič pokaže že, ko prostore v mansardi zasnujemo, hkrati pa se o izkoristku prostora v posameznih sobah v mansardi, začnemo še bolj temeljito spraševati, ko moramo opremiti posamezne prostore, znotraj mansarde.

Vgradnja omare in izdelava pisalne mize v otroški sobi

Na spodnji sliki, je prikazana prostorska situacija, ki smo ji priča pravzaprav pri večini vgradenj omar v otroških sobah, saj ponavadi oprema v otroški sobi ne zahteva zgolj vgradne omare, ampak tudi ostalo pohištvo.

Pisalna miza na spodnji sliki je izdelana po meri mansarde, obenem v notranjem delu, proti omari, tudi nekoliko razširjena, da je pod njo mogoče bilo izdelati tri dodatne regale, hkrati pa je v spodnjem delu, izdelana dodatna izvlečna polička (na katero lahko otrok stopi) in odpre ali zapre mansardno okno).

Pozorni boste na sliki tudi videli izkoristek prostora pisalne mize ob steni, levo od radiatorja, kjer je dodatno montiran regalček za odlaganje zvezkov in knjig. Sicer pa tak prostor ponavadi ostaja neizkoriščen.

Krasne, poceni in predvsem stilsko raznolike, pisalne mize, v kolikor se vam pisalne mize, izdelane po meri, zdijo predrage, boste našli na povezavi. Primerne so pa tako za otroške sobe, kot tudi za pisarniško pohištvo.

nizka vgradna omara mansarda

Ko pogledamo na pohištvo, ki ga imamo namen razporediti po mansardnem stanovanju, seveda ne moremo mimo potrebnih omar za mansarde. Omare, naj si gre za garderobne omare ali vse ostale omare, ki jih v določenih prostorih potrebujemo (komode različnih velikosti, omare v kuhinji, spalnici, otroških sobah, kopalniške omare, itd…), je pri umestitvi le teh v mansardne prostore, težko razporediti ustrezno, saj večino mansard za klasično razporeditev pohištva zmotijo neravne stene, poševni stropi, radiatorske inštalacije, okna in vrata ter nevsakdanja razporeditev prostorov na splošno.

pregradna stena mansarda

V želji za izkoristkom prostora v mansardah je treba vedeti, da pogosto predelne stene in pregrade med posameznimi sobami v mansardah, zasnujemo in postavimo tako, da so vsi prostori koliko toliko uporabni, slednje pa nemalokrat povzroča težave, ravno pri kasnejšem umeščanju pohištva v mansardni prostor.

Tudi iz teh vzgibov so se pojavile tako imenovane vgradne omare v mansardnih prostorih, ki ravno za nevsakdanje razporejene sobe v stanovanjih, prinašajo predvsem rešitev, preko katere v mansardah še najboljše izkoristimo naše prostore.

https://youtu.be/fK2SpIsJIMw

Vgradne omare v mansardi proti klasičnim garderobnim omaram – 5 razlik

Prva možnost in prednost, ki jo prinaša mansardna vgradna omara je v tem, da jo je mogoče, zaradi tega, ker so vgradne omare, izdelane po meri vsakega prostora posebej, mogoče umestiti v prav vsak kot mansarde, kar pomeni, da lahko za garderobo pridobimo tudi ogromno prostora v predelih pod najnižjimi deli poševnih stropov mansard – saj lahko v ta del namestimo preprosto odlagalne police, notranjost omare pa zapremo z drsnimi vrati.

Druga, zelo velika prednost vgradne omare v mansardi je njena možnost, da jo postavimo namesto pregradne oz. predelne stene med dvema sobama. Takšna omara, prilagojena višinam prostora, lahko predstavlja hkrati predelno steno med dvema sobama v mansardi, obenem pa je za garderobo dostopna, iz obeh sob.

Tretja prednost vgradne omare v mansardi je, da je le ta, po večini, izdelana s pomočjo drsnih vrat. Ki pa za razliko od klasičnih, krilnih vrat, zavzame manj prostora in je zato prehod mimo omare nemoteč tudi, če se v mansardi nahaja ozek hodnik ali predprostor ali kakšna kotna, ozka prostorska niša.

Do hitrega, neobvezujočega izračuna cene za vgradno omaro v mansardi, pridete s KLIKOM na sliko.

Četrta prednost vgradne omare v mansardi, pa se kaže v tem, da je takšno omaro mogoče zasnovati kar kot celotno, ločeno garderobno sobo, s čimer po eni strani pridobimo prostor za odlaganje vse garderobe na istem emstu, po drugi strani pa nam v ostalih prostorih mansarde, ni potrebno nameščati in nakupovati dodatnih garderobnih omar. Tak pristop pa pretežno zanima vse, ki iščejo opremljanje mansarde tudi skozi oči cenovno in ekonomsko upravičenega vidika in ne samo iz vidika prostorske izkoriščenosti mansardnega prostora.

Ko govorimo o vgradnih omarah v mansardah, ne smemo pozabiti tudi na 5 prednost, ki jo prinaša njihova individualna izdelava, glede na vsako mansardo posebej – to je možnost samostojnega odločanja glede barv omare, materialov omare (stekla, ogledala, visoki sijaji,…) in možnost samostojnega razporejanja omare, znotraj korpusa vgradne omare.

Drsna vrata vgradne ali garderobne omare so lahko izdelana iz samo enega materiala, lahko pa so izdelana tudi iz kombinacije različnih materialov. Tako so vrata običajno izdelana iz lesa, lahko pa se namesto lesenih, namestijo tudi steklena drsna vrata.  Steklena vrata so izdelana iz varnostnega stekla (varnostno steklo je material, ki se uporablja tudi za steklene tuš kabine). Da se prepreči prosojnost stekla, se lahko uporabi peskano steklo (v celoti ali delno), lahko pa se uporabi tudi steklo, ki se predhodno obdela na enak način, kot kuhinjska stekla (potiskano steklo s poljubnim vzorcem, motivom ali fotografijo po želji).

Medtem, ko moramo pri klasičnih in tipskih ter vnaprej izdelanih pohištvenih sestavih (ki tako ali tako v večino mansardnih prostorov) ne sodijo (zaradi prostorskih ovir), sprejeti notranjo razporeditev, kot jo je predvidel in zasnoval proizvajalec, si lahko pri izdelavi omare za mansardo, sami zamislimo koliko odlagalnih polic dejansko v mansardi tudi potrebujemo, ali morda potrebujemo izvlečne police ali izvlečne palice, kako globoki in široki naj bodo omarni korpusi in navsezadnje kakšna naj bo barva posameznih delov garderobne omare.

Slednje se sicer sliši kot manj pomembna prednost, a se omenjano, izkaže vseeno kot velika prednost predvsem za vse tiste, ki svojo mansardo, opremljate v določenem stilu.

Kdor želi imeti moderno opremljeno mansardo, bo za svojo vgradno omaro, zagotovo izbiral med materiali modernejših barvnih odtekov (siva, močne barve, morda fototapete na drsnih vratih omare,…), kdor išče klasiko bo najbrž med materiali izbiral klasične in naravne lesne tone, bolj pa se bo izogibal steklu in ogledalom.

Ta materialno, barvna samostojnost se kot prednost izkaže tudi, ko moramo umestiti vgradno omaro npr. v otroško sob, ki je prav gotovo ne bomo želeli opremiti s steklenimi drsnimi vrati ali policami, obenem pa bomo za fronto vgradne omare (vrata) verjetno iskali nek bolj otroški oz. najstniški dekoriran motiv.

Oznake besed: vgradne omare v mansardi