Aktualno Partnerji

Uspešne slovenske spletne trgovine in internetne strani [za katere verjetno še niste slišali]

Spodaj so predstavljene nekatere zelo uspešne slovenske spletne trgovine in ostale internetne strani za katere načeloma večina ne sliši, saj se ne promovirajo na velikih in main stream slovenskih (televizijskih, radijskih, idr,..) medijih, temveč uspešno prodajajo svoje izdelke in storitve, izključno preko interneta. Tako, da te slovenske spletne trgovine poznajo večinoma kupci v njih, kakor tudi kupci v njihovih podružnicah po vsetu, kjer imajo te online trgovine odprte tudi svoje podružnice in dodatne spletne strani.

Medtem, ko se kar precej najbolj poznanih slovenskih spletnih trgovin in internetnih strani, kot najbolj uspešne tudi promovira na televiziji, radijih, jumbo plakatih in še kje, ter jih posledično kot najbolj uspešne dojema povprečna slovenska javnost, je s spodnjim pregledom in opisom še nekaterih drugih, predvsem nišnih spletnih trgovin, namen predvsem tistim, ki želite ali že delujete sami na področju spletne prodaje, predstaviti uspešne spletne trgovine, ki lahko očitno uspejo tudi brez tega, da okrog svojega dela “zganjajo” medijski pomp.

Kot boste videli v nadaljevanju, nekatere spodaj opisane, zelo uspešne slovenske spletne trgovine vodijo manjše ekipe, pari, nekaj mladih ali starejših in tudi tako je mogoče priti do zelo uspešne prodajne zgodbe ter kariere na internetu.

NAMIG: Tisti, ki že imate uspešno spletno trgovino oz. tisti, ki imate ambicije, da svojo online trgovino v prihodnosti pripeljete na zremljevid uspešnih slovenskih spletnih trgovin, največ pozornosti za njeno učinkovitost namenite predvsem konverzije spletne strani. Čimvišja konverzija spletne trgovine je ključna za učinkovitost trgovine, vsa optimizacija spletne strani, vsebinski marketing in promocija trgovine ter skrb za čimboljšo uporabniško izkušnjo v trgovini, pa naj bod usmerjeni ravno v izboljševanje konverzije.

Promocija/trženje/marketing (vključno s trudom za izboljševanje konverzije v spletni trgovini) je ključno za uspeh vsake spletne trgovine, zato bodite pri opisih spodnjih slovenskih spletnih trgovin, pozorni predvsem na to kako le te, izvajajo svoj spletni marketing. Sicer pa marketing svetovanje za prodajo preko interneta dobite na drugi povezavi.

NAŠI DODATNI NASVETI: V kolikor se tudi sami poigravate z mislijo, da bi se lotili uspešne spletne trgovine, vam k njenem uspehu (kot boste videli iz večine spodaj opisanih primerov) močno lahko pripomore pisanje bloga. Pisanje bloga, ob bok predstavljeni ponudbi, v vaši spletni trgovini, pripelje nove obiskovalce na vašo spletno stran, vse koristi, ki jih prinaša pisanje bloga za spletno trgovino, pa boste našli v našem članku Zakaj pisati blog za spletno trgovino.

Hkrati bodite tisti, ki se lotevate spletne prodaje, bodisi preko spletne trgovine oz. katerekoli druge spletne strani, pozorni še na ostale “elemente uspeha”, ki prispevajo k temu, da bo vaša spletna stran, prodajno učinkovita. 5 točk, ki naj bodo na vsaki izdelani spletni strani, smo opisali v članku, na drugi povezavi.

Katere uspešne slovenske spletne trgovine in ostale spletne strani so opisane v nadaljevanju….

TopIzbira.si

Zelo uspešna slovenska spletna trgovina TopIzbira.si, je slovenskim kupcem poznana predvsem po eni izmed največjih ponudb ovitkov za telefone, saj se s svojimi etuiji za mobije, trgovina TopIzbira.si, redno pojavlja, tako na prvih straneh Googla, kot tudi na družabnih omrežjih in drugod.

V zadnjem času so v trgovino TopIzbira.si dodali tudi pametne zapestnice, sicer pa tisti, ki pozorneje spremljate zgodbe posameznih spletnih trgovin, zelo dobro veste, da je slovenska spletna trgovina TopIzbira.si, tudi zelo uspešna na Hrvaškem, Madžarskem in tudi Češkem trgu.

Še posebej pametna zapestnica je zanimiv produkt, ki jo uporablja vedno več aktivnih športnikov, TopIzbira.si pa je na trgu pametnih zapestnic in ur, dovolj hitro uvidela priložnost za svojo nadaljno rast (ter posledično še večjo prepoznavnost).

slovenska spletna trgovina topizbira

Pohištvo123.si

Pohištvo123.si je slovenska spletna trgovina, ki je sprva, pred leti, postala zelo poznana predvsem s svojo ponudbo barskih stolov. Barski stoli trgovine Pohištvo123.si so postali zelo popularni zaradi svojih raznovrstnih oblik in barv, hkrati pa je svoj čas, trgovina Pohištvo123.si, svojo ponudo barskih stolov imela zdaleč najblj razširjeno za različne prostore (npr. barski stoli za jedilnice, kuhinje, barske prostore, itd…).

Po uspehu s prodajo barskih stolov, je Pohištvo123.si, po enakem vzorcu, začelo ponujati še ostalo pohištvo, danes pa svojo supešno podjetniško zgodbo, slovenska spletna trgovina Pohištvo123.si, nadaljuje še na angleškem trgu.

slovenska spletna trgovina pohistvo

Bambini.si

Bambini.si je slovenska spletna trgovina, ki več kot odlično, deluje na slovenskem trgu ne samo na internetu , temveč tudi s svojimi fizičnimi trgovinami po vseh največjih slovenskih nakupovalnih centrih (Europark, Interspar, Supernova, BTC city,…). Po uspešnih letih dela na slovenskem trgu (tako na področju fizičen prodaje preko svojih trgovinic) kot tudi na spletu, je Bambini.si postala tako uspešna slovenska spletna trgovina, da je svojo prodajo občila za dojenčke in nosečnice, usmerila tudi na tuje trge, kjer trenutno največ gradi na hrvašem trgu – s svojo hrvaško spletno trgovino (za bebe i trudnice), podružnico Bambini.hr.

slovenska spletna trgovina na hrvaškem
Slovenska spletna trgovina Bambini na Hrvaškem

Sanjski-sopek.si

Slovenska spletna trgovina Sanjski-Sopek.si je večini spletnih uporabnikov Googla, Instagrama, Facebooka in YouTuba, poznana kot vrhunska spletna trgovina za tiste, ki načrtujete poroko in vas zanima cvetlična dekoracija poroke. Poročne šopke in druge cvetlične dekoracije za poroko, najdete na njihovi strani Sanjski-Sopek.si (od koder vodi tudi pot do njihove trgovine z vsemi ostalimi rožami in cvetličnimi izdelki):

slovenska spletna trgovina sanjski sopek

Kreal.si

Kreal.si je ena od bolj poznanih slovenskih spletnih trgovin, ki ponuja zunanja otroška igrala, zagotovo pa je najbolj poznana med tovrstnimi spletnimi trgovinami po tem, da ponuja zunanja otroška igrala iz aluminija – saj ima v svojem naboru izkušenj ravno z aluminijem dolgoletne izkušnje in prakso. Otroška igrala Kreal in zunanja igrala Kreal so predstavljena na obeh povezavah:

Ebonitete.si & abanka.si

Bonitetna hiša Prva bonitetna agencija d.o.o. je na spletu poznana predvsem na finančnem področju, saj na spletu trži svojo izjemno uspešno aplikacijo za preverjanje bonitet podjetij (ebonitete.si).

Čeprav aplikacije bonitetne hiše ebonitete.si, Prve bonitetne agencije, ne moremo šteti med klasične slovenske spletne trgovine, jo tukaj vseeno omenjamo zato, ker sodijo ebonitete.si med eno izmed redkih slovenskih spletnih strani, ki si je “upala” s svojo aplikacijo postaviti se ob rob velikim aplikacijam, ki ponujajo, na razmeroma majhnem slovenskem trgu, podobne funkcionalnosti (bisnode) in jih celo na nekaterih mestih, na Googlu, tudi prekaša.

V podoben segment lahko uvrstimo tudi spletno stran abanke, ki preko svojih spletnih strani, ponuja (na finančnem segmentu) gotovinska posojila, kredite in druge finančne možnosti za financiranje.

Viri in dodatne informacije

Za tiste, ki raziskujete uspešne slovenske spletne trgovine in ostale internetne strani, ki učinkovito na spletu in v celotnem svetu digitalije, delujejo že vrsto let, smo na povezavi Kaj je digitalni marketing, objavili tudi celovito razlago različnih digitalnih kanalov. S prikazom na primerih pa pokazali kako se splača vašo spletno trgovino graditi, promovirati in razvijati na najrazličnejših digitalnih kanalih.