Aktualno Partnerji

Najboljši SEO članki leta 2022

Spodaj so izbrani najboljši SEO članki v letu 2022. Zraven vsake povezave do članka je tudi kratek opis o čem je govora v članku. Zato, da boste lažje videli informacije o tem o kateri tematiki govori posamezen SEO članek.

SEO članek o analizi spletnih strani iz vidika spletne optimizacije

V članku na povezavi boste našli podrobno razlago o tem kaj točno je SEO analiza in predvsem zakaj ter na katerih spletnih straneh je potrebno analizirati spletne strani iz vidika njihove optimiziranosti.

Članek se v nadaljevanju dotika še predstavitev različnih orodij, ki se najpogosteje uporabljajo pri analiziranju spletnih strani, dodatno poglavje, vključno z razlago postopka in (angl.) videa pa govori o tem kako SEO analizirati spletno stran, po korakih.

Na dnu članka so tudi povezave do primerov izvedenih SEO analiz spletnih strani. Ta SEO članek najdete na povezavi Kaj je SEO analiza in zakaj se uporablja.

SEO članek o najpogostejših napakah pri optimizaciji strani za iskalnike

Medtem, ko večina člankov o optimizaciji za iskalnike razlaga o tem kaj je optimizacija spletne strani, zakaj se uporablja in čemu služi, je na internetu, razmeroma težko najti članek, ki predstavlja katere so najpogostejše napake pri optimizaciji strani za iskalnike.

Na povezavi Najpogostejše napake pri optimizaciji spletnih strani za iskalnike so podrobneje razložene napake v povezavi z neupoštevanjem uporabniške izkušnje, napake v povezavi z nepravilno rabo ključnih besed, napake v povezavi z neustrezno rabo meta podatkov, napake pri gradnji povezav za iskalnike ter napake, ki izhajajo iz naslova neustrezno strukturiranih spletnih strani.

V tem SEO članku boste našli tudi video, ki natančno pokaže kako in kje na spletni strani vnesti ključne besede v vsebino, da bo ta uvrščena na Googlu, višje.

SEO članek z enostavno podano razlago o tem kaj je Google oglaševanje

Če boste v Googlu iskali informacije v zvezi z oglaševanjem na Googlu, obstoji zelo velika verjetnost, da boste naleteli na nasvete, ki jih v zvezi s tem, podaja sam Google.

Seveda so Googlove lastne informacije o oglaševanju na njem, koristne in uporabne, a žal so pogosto izpisane tako, da začetniki pri oglaševanju, ne razumejo povsem kako se lotiti oglaševanja.

Na povezavi Kaj je Google oglaševanje in zakaj ga uporabiti je na zelo poljuden in preprost način pokazano in razloženo kakšne možnosti oglaševanja imate na Googlu, kdaj uporabiti katero obliko oglaševanja in zakaj sploh se odločiti za Google oglaševanje. Dodatna poglavja v članku pojasnjujejo kdaj se odločiti za Google oglaševanje, koliko investirati v oglaševanje na Googlu in ali izvajati oglaševanje sam ali preko agencije.

Povsem na dnu SEO članka (na povezavi) boste našli tudi odgovore na ostala najpogostejša vprašanja, ki so povezana z oglaševanjem na Googlu.

SEO članek o tem kako optimizirati spletno stran

Optimizacija spletnih strani je postopek, ki se ne dotika zgolj optimiziranja vsebin na spletnih straneh. Z namenom, da bi z njimi dosegli boljše in višje uvrstitve na Googlu.

Nasprotno. Vsebinska optimizacija spletnih strani je samo ena izmed smernic, na katere je potrebno biti pozoren pri izvajanju SEO optimizacije. Ostale SEO smernice, ki jih je potrebno upoštevati pri spletni optimizaciji, so še skrb za hitrost nalaganja spletne strani, skrb za mobilnim napravam ustrezno prikaznost spletnih vsebin na vaših straneh ter skrb za pozitivno uporabniško izkušnjo.

O vsem tem govori SEO članek na povezavi Kako optimizirati spletno stran vKoraku.si. V njem boste koristne napotke našli tudi začetniki pri SEO optimiziranju strani, ker vsebuje članek tudi navodila, po korakih, kaj najprej optimizirati na vaši spletni strani.

Dodatne informacije: Kako optimizirati spletno stran – postopek po korakih.

SEO članek z najpogostejšimi vprašanji o SEO strokovnjakih

Glede na to, da postaja optimizacija spletnih strani oz. SEO industrija v kateri se zraven digitalnih in SEO agencij, pojavlja tudi vedno več SEO samostojnih strokovnjakov (freelancerjev), je na povezavi 5 najpogostejših vprašanj v zvezi s SEO strokovnjaki, odgovorjeno na vprašanja: kdo sploh je in koga sploh lahko štejete za SEO strokovnjaka, koliko zaslužijo “resni” SEO strokovnjaki, kaj delajo SEO specialisti (SEO juniorji, SEO seniorji in SEO managerji,…), ali je SEO sploh redna služba in ali je SEO lahko kariera.

Članek se priporoča predvsem tistim, ki bi želeli zgraditi lastno kariero za SEO strokovnjaka.

SEO članek o tem kako povečati obisk spletnih strani

Osnovna funkcija izvajanja SEO je povečevanje obiskanosti spletnih strani. To se dosega z višjim uvrščanjem spletnih strani v iskalnikih, s pisanjem SEO optimiziranih vsebin ter promocijo vsebin na različnih spletnih platformah (npr. družabnih omrežjih).

V SEO članku z naslovom Kako povečati obisk spletne strani so podrobneje predstavljene vse koristi večjega obiska na spletnih straneh, možnosti zaslužka iz spletnih strani, ki prejemajo več obiska, najpogostejše možnosti za povečevanje obiskanosti spletnih strani ter nekatere dodatne informacije o tem kako še lahko povečate obiskanost svojih internetnih strani.

SEO članek o tem kako uporabljati ključne besede v SEO prispevkih

Osnova visoko uvrščenih zapisov, člankov in nasvetov, ki jih objavljate na spletni strani, je, da v njih, na pravilnih oz. SEO ustreznih mestih uporabljate ključne besede, s katerimi targetirate v članku. Članek Uporaba ključne besede v prispevku pojasnjuje delovanje Googlovega algoritma, 2 različni vrsti ključnih besed (t.i. long tail ključne besede in generične ključne besede), razumevanje pojma iskalni namen ključnih besed ter delitev ključnih besed na primarne in sekundarne.

Preberite še:

p.s.: Če vas zanima spletna optimizacija in razumete angleško je tukaj predstavljenih še 20 SEO blogov in spletnih strani, ki se jih splača shraniti in spremljati.

NAMIG: Za začetnike pri SEO optimizaciji, priporočamo članek Kaj je SEO.