Aktualno Partnerji

Laser tag na praznovanju rojstnega dne

Se počasi bliža rojstni dan vašega otroka? Mu želite pričarati nekaj povsem drugačnega in novega? Iščete izvirne ideje in  ne veste, kam se obrniti? Želite nekaj povsem varnega, a hkrati adrenalinskega? Želite nekaj športnega, a ne prezahtevnega tudi za mlajše otroke? Potem si lahko preberete spodnji članek, kjer boste prebrali več o tem, kako se igra laser tag, na praznovanju rojstnega dne za otroke pri Paintballu Ljubljana.

Kaj je igra laser tag?

Z laser tag-om bi lahko povezali naslednje besede: laserski žarki, natančnost, tagger, senzor, zastavica, digitalne bombe itd.

Laser tag je ena najnovejših iger, ki vključuje najmodernejšo tehnologijo. Pri igranju igralci uporabljajo taggerje, posebne puške, ki pa ne izstreljujejo klasičnih metkov ali kroglic, temveč laserske žarke, ki ne bolijo. Pri laser tag-u je najpomembnejše to, da si natančen, ko ciljaš, saj če želiš zadeti nasprotnika, ga moraš zadeti v senzor, ki ga nosi na glavi. Ob zadetku ta senzor zavibrira in začne utripati. Igra je zelo zabavna in spodbuja adrenalin. Pomembno je, da se dobro skrivaš za ovirami in pa seveda, da si spreten pri ciljanju. Cilj igre je, da nekdo v tvoji ekipi zadrži zastavico, ki je na sredini igrišča, za nekaj minut, ostali člani ekipe pa branijo zastavico in člana ekipe, pred zadetki nasprotnikov.

Laser tag lahko igrate na zunanjem in pa tudi na notranjem poligonu. Zunanji poligon se nahaja ob Ižanski cesti, notranji poligon pa v klubu Cvetličarna, torej na Kranjčevi ulici 20, v Ljubljani. Igra laser tag-a je primerna za vse starosti, že od 7. leta dalje. Seveda se laser tag igra nekoliko drugače, glede na starost. Ločimo otroški laser tag, laser tag za najstnike ter laser tag za odrasle.

Kako izgleda praznovanje rojstnega dne?

Praznovanje rojstnega dne je primerno že za otroke, od 6. leta dalje. Na rojstnem dnevu lahko izbirajo med različnimi vrstami iger, ki vam jih nudimo: laser tag (smo ga opisali zgoraj), indoor laser tag, paintball, indoor paintball, nerf. Na dan praznovanja rojstnega dne, pripeljete otroke vsaj 10 minut pred začetkom vašega termina, nato jih sprejme naš animator, ki je z njimi ves čas do pogostitve. Sprva si pogledajo pravila igre, dobijo ustrezno opremo, se naučijo ravnati z opremo, nato pa gredo na poligon, ki si ga najprej ogledajo. Na začetku se tudi preizkusijo v ciljanju v tarčo, nato pa se igra začne. Vse igre se igrajo v dveh enakovrednih skupinah, animator pa igro ves čas nadzoruje ter tudi sodi. Pri vseh igrah je potrebno upoštevati načelo »fair play«. V primeru, da te nekdo zadene, moraš dvigniti roko in čim prej zapustiti igrišče, dokler se dotična igra ne dokonča. Po navadi traja rojstni dan uro pa pol do dve uri, po tem pa sledi pogostitev, ki jo pripravite vi, mi pa vam za določen čas nudimo brezplačen prostor. Pri pogostitvi animator ni več prisoten. Med samimi igrami naredimo tudi kakšen premor, da se igralci malo okrepčajo in da popijejo kakšen požirek vode.

Na rojstni dan se lahko prijavite preko naše spletne strani, kjer izberete željeni termin in tudi igro, ki jo bodo otroci igrali.

Zakaj izbrati laser tag na praznovanju rojstnega dne:

  • Je neboleča igra, saj igralci ne izstreljujejo kroglic, temveč le laserske žarke.
  • Pri igri ni po tleh nobene umazanije, kot je pri kroglicah.
  • Lahko se igra na zunanjem poligonu ali pa v notranji areni.
  • Gre za eno najmodernejših iger.
  • Igra spodbuja adrenalin, hitrost, natančnost in sodelovanje.
  • V ospredju ni toliko tekmovanje, kot je zabava in timski duh.

V zgornjem članku smo vam povedali več o laser tag igri, o tem, kako izgleda, kakšna je oprema, na katerih lokacijah poteka, nato pa smo vam predstavili še nekaj o praznovanju rojstnega dne pri nas. Na koncu ste si lahko prebrali tudi prednosti, zakaj za rojstni dan izbrati ravno laser tag.