Aktualno

Koliko stane optimizacija spletne strani?

Za vse, ki se zanimate koliko stane optimizacija spletne strani, smo spodaj pripravili kratko razalago o tem kaj vse optimizacija spletnih strani zajema. Na ta način boste lažje ugotovili ali je ponudba in cenik optimizacije strani, ki ste jo prejeli od SEO strokovnjakov, realna in primerljiva z drugimi.

Kdor bo prebral spodnji prispevek bo hitro razumel ali je za optimiziranje spletnih strani prejel previsoko ceno in pa tudi, kaj vse sploh seo optimizacija zajema.

Koliko stane optimizacija spletne strani?

Cena optimizacije spletnih strani je odvisna od več faktorjev. Cenik optimizacije je odvisen od tega ali je potrebno delati na spletni strani onsite seo optimizacijo, offsite seo optimizacijo, ali stran zahteva tehnični seo ali vse skupaj. Hkrati  je cena optimizacije spletnih strani odvisna še od velikosti spletne strani, starosti spletne strani ter težavnosti v primerjavi s konkurenco in je tudi odvisna od količine seo ciljev, ki jih z optimiziranjem spletne strani, želimo doseči.

Obenem na ceno optimizacije vpliva tudi to ali spletna stran nastopa na domačem, slovenskem trgu ali na tujem, npr. angleškem trgu.

Priporočamo še:

How much does seo costs – SearchEngineLand

Koliko stane optimizacija spletne strani

Zakaj so ceniki seo optimizacije med različnimi ponudniki tako različni?

V nekaterih primerih spada seo optimizacija v sklop ostalih spletnih aktivnosti. Npr. pri marsikateri agenciji za digitalni marketing vam bodo osnovno on site seo optimizacijo na spletni strani izvedli tudi, če se boste odločili za ppc oglaševanje pri njih, saj je tudi učinkovitost ppc oglaševanja na googlu, odvisna od tega kako dobro je seo optimizirana oglaševana spletna stran (t.i. quality score).

Obenem se cene spletne optimizacije med seboj razlikujejo, ker nekateri ponudniki v ceno optimizacije vključijo samostojno pisanje off site seo člankov, pri drugih morate te članke pisati sami, obenem pa je danes zraven seo člankov na voljo še toliko drugih možnosti priprave spletnih vsebin (npr. video posnetki, infografike, pdf knjice za dolvleko e novičke,…), tako, da različni ponudniki različna dela ponudijo v seo ponudbe.

Še: How much should I pay for SEO? – WebFX

Kako vem katera cena za spletno optimizacijo je najbolj primerna?

Cena on site seo analize, se v odvisnosti od velikosti speltne strani, v povprečju začne pri 200€ naprej, cena pisanja on site seo vsebin (blog zapisov), se giblje od 10€ na vsebino, če je blog zapis dolg do 1000 besed. Izkušeni seo blogerji  za spletne trgovine pišejo od 50€ na članek naprej. Off site seo optimizacija se največkrat prodaja v paketih za dvigovanje 5 ali 10 ključnih besed hkrati in stane od 150€ na mesec naprej. Napredna off site seo optimizacija stane v Sloveniji okrog 300€ na mesec.

Koga izbrati za optimiziranje spletnih strani?

Glede na to, da je ponudnikov spletne optimizacije, tako v Sloveniji kot v tujini ogromno, je najboljše, če zberete ponudbe najmanj 5 seo strokovnjakov in agencij. Z vsakim izmed njih pa se tudi osebno pogovorite. Bodite pozorni na reference in izkušnje posameznega seo ponudnika, najbolj pomembno pa je, da se zavedate, da vaš cilj ni samo SEO rezultat v izboljšanju pozicij spletne strani v iskalniku Google, ampak, da iščete seo strokovnjaka za to, da povečate prodajo preko svoje spletne strani.

Optimizacija spletnih strani je samo ena izmed poti za povečanje prodaje preko interneta, naj pa SEO ne bo cilj.

V pomoč pri iskanju ustrezne seo agencije ali seo strokovnjaka, vam bo sigurno tudi spodnji video: