Aktualno

Katero vzmetnico izbrati za spalnico

Tisti, ki prenavljajo svoje spalnice in pa seveda še psoebej tisti, ki prvič, na novo opremljate svojo spalnico in kupujete novo vzmetnico, imate ponavadi največ vprašanj pri opremi spalnice, ravno iz naslova izbire ustreznega ležišča za spalnico.

Spodnji članek vam bo pomagal ugotoviti na kaj biti pozoren, ko iščete novo vzmetnico za svojo spalnico….

Ko izbirate vzmetnice za v spalnico, si po vrsti, odgovorite na naslednja vprašanja:

Katero vzmetnico izbrati za spalnico

  • za koliko ljudi potrebujete vzmetnico (ali je spalnica namenjena samo vam ali za vas in partnerja). Za zakonske postelje se največkrat priporočajo vzmetnice dimenzij 160 x 200, 180 x 200, 190 x 200 in 200 x 200, odvisno od velikosti posteljnega okvirja. Sicer pa pazite, da je dimenzijsko vzmetnica po dolžini vsaj 10 cm daljša od najvišjega partnerja.
  • upoštevajte težo spečega. Težjim ljudem se bolj priporoča trše ležišče, ki nudi boljšo oporo hrbtenici in ledvenem delu, trša vzmetnica pa boljše prispeva k utrjenosti telesa, manjši usločenosti telesa med spanjem ter posledično boljši prekrvavitvi telesa med spanjem
  • upoštevate znojenje spečih. Ljudje s prekomerno stopnjo znojenja, morajo spati v hladnejšihs palnicah, vzmetnice in ležišča za njih pa morajo zato biti bolj zračna in lahka. Ležišča iz spominske pene NISO za ljudi, ki se potijo bolj kot običajno.
  • upoštevajte lego ležišča. Ležišče mora biti obrnjeno tako, da sonce skozi spalnično okno ne seva na obraz spečih.
  • upoštevajte, da imajo posamezne vzmetnice možnost obračanja, glede na rabo v ustreznem letnem času. Tako je en del vzmetnice primeren za poletje in vroče temperature, drugi del vzmetnice pa uporabljamo pozimi, ko temperature padejo.
  • nič ni narobe, če se pred izbiro ležišča, o nakupu pozanimate na več koncih, preberete kak vodič za nakup ležišča, spremljate mnenja kupcev posameznih vzmetnic na različnih forumih (1,2) ter se o cenah vzmetnic, pozanimate pri različnih prodajalcih. Ko ste odločeni katero vzmetnico za spalnico boste izbrali, poskušajte med ožjimi izbranimi ponudniki poiskati takšnega, ki ima v teku akcijo izbrane vzmetnice ali pa kupite vzmetnico pri spletnih trgovinah, ki so se specializirale in že uveljavljeno na slovenskem trgu, pozicionirale kot trgovina z ugodnimi vzmetnicami. Te imajo ponavadi cene izbranih vzmetnic kar za 50% nižje kot njihovi konkurenti.

Oznake: Katero vzmetnico izbrati za spalnico