Aktualno Partnerji

Kako se Bownova terapija razlikuje od drugih kot so kiropraktika, osteopatija..?

Vse terapije, ki smo jih našteli so odlične, vendar se Bownova terapija razlikuje v več pogledih. Osteopati in kiropraktiki pogosto uporabljajo prilagoditve ali tako imenovano lomljenje, da ponovno poravnajo ali postavijo strukturo telesa v pravilen položaj. Torej njihov pristop je na fizični bazi. Postavljajo diagnozo pacienta in obravnavajo problematično področje na telesu.

Pri Bownovi terapiji je pristop precej drugačen. Terapevt bo vzel anamnezo, pregledal kaj vse je težava in nato se s pacientom konkretno pogovoril kje in kako zdraviti. Pomembno je poudariti, da  zdravljenje ni namenjeno za huda stanja ali bolezni, ki bi bila sicer za obravnavo pri zdravniku. Zato se namesto tega telo obravnava kot celota in ne konkretno na določeno težavo ali mesto kjer pacient občuti bolečino. Recimo, če pacient pride na Bownovo terapijo in ima diagnozo raka, to absolutno ni z to vrsto terapije ozdravljivo. Pacientu poskušamo pomagati preko tehnike, ki lajša celotno simptomatiko v telesu.

Kaj vse lahko pozdravimo?

Čeprav smo že omenili, da ne zdravimo posebnih stanj, vemo, da celostni pristop Bownove terapije pomaga pri številnih pogostih težavah. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da z to tehniko terapije zavzamemo zelo velik del bolečin ali poškodb, ki jih ima lahko pacient. Lahko rečemo, da skoraj ni stanja, ki ga Bownovi terapevti ne bi zdravili. Tudi pri zelo težkih poškodbah je lahko Bownova terapija zelo priporočljiva za lajšanje bolečin ali podobno. Predvsem pa je učinkovita pri zapletenih ali organskih težavah, kot so:

  • astma,
  • sindrom razdražljivega črevesja,
  • migrene
  • stres.

Bownova terapija

Kaj pričakovati od Bownove terapije z razliko od ostalih tehnik?

V prvi vrsti je zelo pomembno poudariti, da se celotna terapija izvaja preko oblačil in tako ni potrebnega slačenja. So pa tudi terapevti, ki le to izvajajo striktno na koži. Nekateri pacienti prihajajo na obravnavo ravno iz tega razloga, da se ne rabijo slačit kot je to pri drugih obravnavah. Vsaka obravnava, ki jo bo izvedel terapevt bo zavzemala celotno področje telesa.

Splošno pravilo je, da se gibi izvajajo čez spodnji in srednji del hrbta ter noge, zgornji del hrbta in ramena, preden končate z gibi vratu, ko pacient leži na hrbtu.

Koliko časa traja Bownova terapija?

Terapija običajno traja približno 45-60 minut lahko tudi manj (30 min), odvisno za kakšno stanje gre in seveda tudi odvisno od terapevta, ki le to izvaja. Zdravljenje je treba načrtovati v razmiku od 5 do 7 dni. Po prvih 3 terapijah se telo odzove in tako se ugotovi ali pacientu pripomore k lajšanju simptomatike.

Je Bownova terapija zame in zakaj naj izberem to terapijo?

Bownova terapija je zelo nežna in hkrati najbolj učinkovita terapevtska terapija. Priporočljivo je, da kadar pride do težav ali kakšnih bolečin, da ne odlašamo ter se naročimo pri  Reha MedicAL.si, pod zavihkom Bownova terapija kjer vam z veseljem priskočijo na pomoč.  Ob koncu zdravljenja se simptomi ne le odstranijo ali zmanjšajo, ampak se pacienti vedno počutijo veliko bolj pozitivno in optimistično, kar pripomore k zdravljenju. Tehnika je tako nežna, da lahko obravnavamo od novorojenčkov do šibkih in starejših. Je izjemno sproščujoča in udobna.