Kako deluje Nevron IPTV in kakšne so sploh prednosti, ki jih prinaša IPTV?
Partnerji

Kako deluje Nevron IPTV in kakšne so sploh prednosti, ki jih prinaša IPTV?

Kako deluje Nevron IPTV in kakšne so njegove prednosti?

Čeprav je minilo že kar nekaj časa, odkar so storitve IPTV prisotne tudi na našem trgu. Kljub temu se verjetno vsaj večina nas, v celoti ne zaveda, kaj tehnologija IPTV sploh pomeni. Na tem mestu bomo zato poskušali na kratek in enostaven način razložiti glavne lastnosti te tehnologije, kakšne so prednosti, ki jih prinaša IPTV in predvsem, kako deluje Nevron IPTV.

Kako deluje Nevron IPTV
Kakšne so prednosti, ki jih prinaša IPTV in predvsem, kako deluje Nevron IPTV..
Torej, kako deluje Nevron IPTV?

IPTV je okrajšava za pojem “Internet Protocol Television”, ki ga, v poenostavljeni obliki vsakdanjega jezika, najpogosteje imenujemo kar Internet TV. Zahvaljujoč razvoju telekomunikacijskih tehnologij, lahko preko telefonskih struktur prenašamo veliko količino podatkov. Vsi se spomnimo zvoka dial-up modemov in prepirov o tem, kdo uporablja telefon in kdo brska po internetu in kdaj to sploh lahko. Seveda, to že zdavnaj ni več praksa. Poleg tega ADSL, ob “surfanju” po internetu, razen tega, omogoča interaktivno televizijo, video vsebine na zahtevo in še veliko več.

Poleg modema je potrebno imeti tudi digitalni sprejemnik, znan tudi kot IPTV Set Top Box. Tehnologija IPTV omogoča dostop do velikega števila televizijskih kanalov, elektronskega vodnika, snemanja programov in seveda tudi televizijo “v živo”.

V nadaljevanju si poglejmo še, zakaj je IPTV neke vrste revolucija na področju televizije

Priljubljenost IPTV tehnologije

IPTV omogoča več, kot si morda marsikdo sploh predstavlja. IPTV je prava izbira za vse, ne glede na to, ali radi obiskujemo socialne mreže, ali pa smo eden tistih uporabnikov interneta, ki radi svoj prosti čas preživijo s brskanjem po internetu. Tretji si morda raje ogledajo vse fantastično serije, ki jih ponujajo ponudniki internetne televizije, kot sta na primer ABC* in Netflix*. Zahvaljujoč naraščajočemu zanimanju za IPTV, so distributerji, kot je HBO*, dosegli dovolj velik proračun, da so lahko pričeli z lastno produkcijo vsebin, ki je na voljo uporabnikom IPTV. Tak pristop, ustvarjanje kakovostnih in raznolikih vsebin, so uporabniki odlično sprejeli, saj je razmerje med ceno in kakovostjo, v najboljšem možnem razmerju.

Razpoložljivost na praktično vseh napravah

Druga velika prednost, ki jo nudi tehnologija IPTV, je razpoložljivost vsebin na praktično vseh napravah v gospodinjstvu. Če si prenesemo aplikacijo svojega ponudnika, se lahko brez težav prijavimo na pametnem telefonu ali na tabličnem računalniku in si tako ogledamo epizodo svoje priljubljene serije. Tudi medtem, ko kuhamo ali pa med počivanjem na vrtu.

Ali z družinskimi člani težko uskladite, kaj gledati na televiziji?

Noben problem. IPTV vsakomur v gospodinjstvu omogoča, da na svoji napravi gleda, kar želi. Število televizijskih programov in količina filmov in serij, ki so na voljo, pa je seveda odvisna od izbranega paketa storitev.

Ker tehnologija IPTV zahteva visoko hitrost prenosa podatkov, je hitrost interneta na posamezni napravi, odvisna od števila naprav, ki so naenkrat povezane z omrežjem.

Priporočljivo je, da imamo tako IPTV in Smart TV. Vendar pa ob namestitvi digitalnega IPTV sprejemnika, tudi malo starejši modeli televizorji dobijo osnovne funkcije Smart TV. Sama kakovost slike pa je veliko boljša, kot je to pri standardni televizijski tehnologiji.

Če želimo gledati televizijo tudi na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku, to omogoča nameščena aplikacija. Praktično v vseh paketih ponudnikov, je ob osnovnih funkcijah, na voljo tudi možnost zamika ogleda in ogled vsebin do 72 ur ali pa celo do 7 dni nazaj. Tako ne boste nikoli več zamudili nobene epizode svoje najljubše serije. Nove generacije IPTV Set Top Box naprav pa omogočajo tudi poslušanje in ogled najljubših video posnetkov, ki so na voljo na YouTube.