Kaj hotelskim gostom ponuja televizijski sistem Hotel TV Nevron
Partnerji

Kaj hotelskim gostom ponuja televizijski sistem Hotel TV Nevron

Kaj hotelskim gostom ponuja televizijski sistem Hotel TV Nevron

Še pred kratkim je bila standard v hotelih kabelska televizija. Medtem so nekateri hoteli že prevzeli tudi druge hotelske televizijske sisteme, kot so pametna TV in digitalna televizija. Malo hotelov pa se osredotoča na zabavo v sobi in svojim gostom ponuja televizijsko izkušnjo, kot so je navajeni doma. Te so na primer pametna televizija*, video na zahtevo* in ciljne aplikacije. Gostji se želijo počutiti kot doma. Ne morejo oziroma ne želijo biti brez hitre internetne povezave in programov, ki jih lahko spremljajo v svojem jeziku. Za hotele, ki iščejo inovativne hotelske televizijske sisteme, se sedaj odpira nov svet. Zaradi ogromne ponudbe, je izbira primernega hotelskega televizijskega sistema zelo težka. Ampak obstajajo dobre novice. Tukaj je televizijski sistem Hotel TV Nevron.

televizijski sistem Hotel TV Nevron
Prednosti, ki jih lahko ponudi televizijski sistem Hotel TV Nevron

Hotelski gosti so vedno zahtevnejši in se želijo tudi med bivanjem v hotelu zabavati. Hoteli ne morejo več delovati brez dobro delujočega hotelskega televizijskega sistema. Toda kako lahko hotel zagotavlja zadovoljstvo svojim gostom? Tukaj je nekaj storitev, ki jih lahko ponudi televizijski sistem Hotel TV Nevron!

V nadaljevanju je nekaj nasvetov, na kaj morajo biti hoteli pozorni pri izbiri ponudnika hotelske televizije

Nasvet št. 1: Ponudnik hotelske televizije mora zagotoviti mora čim daljšo garancijsko obdobje (vsaj 2 leti) hotelskim TV-jem

Resni ponudniki hotelskih televizijskih sistemov, zagotavljajo jasne dogovore. Minimalno garancijsko obdobje 2 let je nekaj, kar je skoraj nujno. Podjetje mora zagotavljati lastno servisno službo, da lahko zagotavlja hitro in učinkovito popravilo, v primeru težav s hotelskimi televizijskimi sistemi. Prav tako je na mestu vprašanje, ali lahko podjetje, ki zagotavlja storitev hotelske televizije, podaljša garancijsko obdobje.

Nasvet št. 2: Zagotavljanje 24-urnega vzdrževanje sistema hotelske televizije

Hotelska soba brez TV-ja ni prava! Tukaj se je potrebno jasno dogovoriti z dobaviteljem vzdrževanja. 24-urna pogodba za vzdrževanje omrežja je zelo pomembna, da lahko vse poteka nemoteno. Prepričati se je potrebno, da je vse lepo na papirju, da bi se izognili nejasnostim v prihodnosti.

Nasvet št. 3: Zagotavljanje varnega hotelskega televizijskega sistema

Česar si kot hotelski gost resnično ne želi, je, da čuti, da je obstal v nekem drugem prostoru. Zagotoviti mu je potrebno občutek zasebnosti. Varen sistem, samodejno izbriše zgodovino, predpomnilnik in piškotke. Zaradi tega drugi gosti ne morejo preučiti uporabniških podatkov predhodnikov. Gostji pa lahko zato povsem varno uporabljajo hotelsko televizijo v zasebnosti svoje hotelske sobe.

Nasvet št. 4: centralni nadzor hotelski televizij

Hoditi iz sobe v sobo, za vklop ali ponastavite sistema, ni več potrebno! Televizijski sistem Hotel TV Nevron omogoča nadzorovanje vseh televizij iz ene osrednje točke. Tehnično vzdrževanje poteka tako, da ni potrebno motiti gostov.

Nasvet št. 5: Hotel TV format

Velikost je resnično pomembna! Potrebno je investiranje v prihodnost in se ne odločiti za majhno televizijo, ker je nekoliko cenejša. Izbrati je potrebno velikost, ki ustreza velikosti hotelskih sob. Lepe, sodobne sobe z mini televizijo, ne dajejo takoj razkošnega videza, ki se pričakuje.

 

Nasvet št. 6: povezljivost TV-sprejemnika

Danes je povezava zelo pomembna za goste. Gostje potrebujejo ustrezno prilagojeno spletno ponudbo. Številne pametne televizije imajo danes možnost brezžične povezave z mobilnimi napravami. Na ta način lahko predvajajo lastno glasbo in video posnetke na televizijskem zaslonu. Tudi hitra internetna povezava je ključnega pomena.

 

Nasvet št. 7: Zabava s Full HD za hotelsko televizijo

Gosti si zaslužijo vrhunsko hotelsko izkušnjo in se želijo počutiti, kot doma. Slika vpolni visoki ločljivosti in širok izbor športnih kanalov. Gost se samo tako počutijo, kot doma in res izkoristijo to!

Nasvet št. 8: Video na zahtevo

Ponudba videa na zahtevo je dober način, da se hotel loči od ostalih.

 

Nasvet št. 9: Funkcionalnost hotelskega TV-ja

Danes je vse mogoče. Kaj imajo gosti radi? Internet, gledanje televizije v svojem jeziku? Zahtevajo informacije o mestu, naročajo sobno službo ali pedikuro? Vse to  televizijski sistem Hotel TV Nevron…