Aktualno

Prednosti digitalne marketinške agencije vs. samostojni digitalni nastop

Za vse, ki se zanimate za digitalni marketing, smo spodaj pripravili kratek, a zelo uporaben, praktičen pregled treh najbolj očitnih prednosti, ki jih prinaša to, če za svoj digitalni marketinški nastop izberete digitalno agencijo oz digitalnega marketingaša freelancerja, namesto, da delo v digitalnem marketingu, za svoje podjetje, opravljate sami.

Zakaj upoštevati, da je digitalni marketing zelo širok pojem

Glede na to, da k digitalnemu marketingu spada obvladovanje več vej znotraj spletnega nastopa (email marketing, spletna optimizacija, udejstvovanje na socialnih omrežjih, …), je prva prednost najema agencije za marketing na področju digitalije v tem, da ta vidi širšo sliko spletnega in digitalnega nastopa, s čimer lahko bolj temeljito in natančno zasnuje vaš digitalni nastop čez več kanalov, hkrati. Podjetja, ki se digitalnega marketinga lotijo samostojno, ponavadi za razliko od marketing agencije, preizkušajo nekaj mesecev en digitalni kanal, nato drugega, nato tretjega, vmes pa teče čas, porabljajo se stroški, hkrati pa za nobenega izmed kanalov ne morejo trditi, da kateri od njih sploh dejansko prinaša rezultate.

What is digital marketing – Hubspot

Kako gledati na strošek za digitalni marketing

Digitalni marketing, ne glede na to ali se gremo plačljivega oglaševanja na spletu ali neplačljivega spletnega nastopa, predstavlja strošek. Podjentiki pa normalno, želimo iz digitalnega nastopa, svoj strošek dobiti čimprej povrnjen. To pomeni, da želimo v svojem spletnem nastopu, najprej izbrati tiste digitalne kanale, ki bodo našemu poslu, najprej povrnili stroške, slednje pa lahko hitreje in bolj natančno predlaga marketinška agencija, ki ima za našo dejavnost, storitev in produkte, že izkušnje pri trženju z drugimi.

Napačno je tudi razmišljati, da moramo izbrati marketinško, digitalno agencijo, ki se v naši dejavnosti še ne pojavlja z našim konkurenčnim podjetjem. Digitalni trg in pogača je namreč tako velika, da je prostora na njem, za vse dovolj – zato je bolje izbrati digitalno marketinško agencijo, ki imajo v naši dejavnosti že preverjene rezultate in izkušnje, kot nekoga, ki se na naš trg, šele podaja.

How much does digital marketing cost – Fathom

digitalni marketing marketinška agencija

Kako razumeti čas, potreben za učinkovit digitalni nastop

Vsaka dejavnost, ne samo digitalna, zahteva svoj čas za rezultate. Je pa res, da plačljivo oglaševanje, lahko rezultate, predvsem v smislu povečanja prodaje preko spletne strani, zelo pohitri. Še posebej v primerjavi z vsebinskim marketingom in spletno optimizacijo, ki pogosto prave, merljive in dokazljive prodajne rezultate prinašata še v drugem letu, digitalnega ustvarjanja in nastopa na internetu.

Čas, potreben za učinkovit digitalni marketing, je zato najbolje razumeti kot investicijo v spletni nastop, pri čemer bomo za hipne, hitre in takojšne rezultate ubrali plačljive spletno marketinške, digitalne kanale, za dolgoročen spletni nastop in digitalno uspešnost, pa dolgoročne spletne kanale in promocije (blog, SEO in vsebinski marketing).

16 time management tips for digital marketing – Convince&Convert

Oznake: digitalni marketing marketinška agencija